
Weerstanden

'Nee' heb je, 'ja' kun je krijgen.
Weerstand kom je elke dag tegen in de zorg. Als arts of verpleegkundige wil je het beste voor je patiënt: je informeert, luistert, overtuigt. Meestal werkt dat goed – maar soms merk je dat iemand 'ja' zegt en toch niet handelt, dat er twijfel in de ogen verschijnt, of ineens een boze reactie volgt. Onze neiging is dan vaak om nóg meer uit te leggen of harder te overtuigen.
Dat werkt niet. In deze e-learning leer je wat je juist wél kunt doen – en hoe weerstand soms de sleutel vormt tot écht contact.
Je leert de drie vormen van weerstand herkennen én hoe je ze op een slimme manier kunt ombuigen.
Met de inzichten van dr. Mattheis van Leeuwen ontdek je dat weerstand geen obstakel hoeft te zijn, maar het juist een ingang kan zijn tot verbinding en verandering.
*Geluid aan: klik rechtsonder

Wil je beter begrijpen wat weerstand écht betekent? En hoe je ermee omgaat zonder strijd?
Schrijf je dan vandaag nog in.
Wil je leren:
-Hoe je weerstand tijdig herkent, vóór het het consult ondermijnt
-Waarom mensen soms nee zeggen, terwijl ze ja bedoelen
-Wat je beter wel en niet kunt doen als iemand zich afsluit
-Hoe je vanuit rust en inzicht tóch beweging kunt creëren
De training is opgebouwd in drie overzichtelijke modules, met heldere uitleg, herkenbare casuïstiek en praktische handvatten. In deel 1 leer je de drie vormen van weerstand herkennen: reactance, scepticisme en inertia – en hoe ze zich in consulten uiten.
In deel 2 en 3 duiken we dieper per weerstand in en laten we veel voorbeelden zien. Zoals in dit filmpje helemaal hieronder (weet jij welke weerstand dit is?)


